Bahan2nya :
~ 2 sudu besar
butter/marjerin
~ 2 sudu besar tepung gandum (utk memekatkan kuah)
~ 2
cawan fresh milk/ susu cair ( 400 ml )
~ 2 sudu besar serbuk lada hitam
kasar
~ 3 @ 4 sudu besar sos botol blackpepper
~ 2 sudu besar kicap ( utk
kaler sos lebih gelap)
~ cendawan butang dlm tin (ambik cendawan shj &
hiris)
~ seketul kiub pati ayam knorr (aku tak bubuh garam)
Cara2nya :-
1. Masukkan 2 sudu butter/marjerin, bila dah cair masukkan tepung gandum
tadi.. kacau rata guna whisker/garfu..
2. Bila dah berbuih2 , masukkan susu, masukkan pulak serbuk
blackpepper, masukkan cendawan butang yg dah di hiris
3. Masukkan kiub pati ayam knorr seketul, masukkan kicap dan sos botol
blackpepper.. kacau sebati semuanya.. kalau suka pekat biarkan sos tu masak lama
sikit sampai pekat..
No comments:
Post a Comment