Resepi ni yang paling sedap dan menjadi
1 mangkuk daging kisar atau daging batang pinang potong hancur
20 biji tauhu
3 biji kentang
Daun sup saderi
Bawang goreng
Bwg kecil hiris utk dijadikan bawang goreng
2 ulas bawang putih
Bawang besar hiris
Garam halus
Lada sulah
Telor
Tauhu
Hiasan :-
Cili api merah
Cili api hijau
Cara membuatnya :-
1. Kentang potong nipis dan goreng xyah kunyit garam
2. Angkat dan tos
3. Tips lenyek time panas ye
4. Bawang goreng dan masuk dalam bekas kentang tadi
5. Tumis bawang putih dan bawang besar masukkan daging
6. Masuk serbuk lada putih dan garam sedikit
7. Angkat dan masuk dalam bekas kentang
8. Potong daun bawang dan masukkan dalam bekas kentang
9. Masuk bawang goreng, garam, serbuk lada sulah
10. Masuk dalam tauhu
11. Pukul telor dan golekkan kemudian goreng dan siap
Sambal kicap :-
10 ke 15 cili api
1 ulas bawang putih
Kicap jalen secukupnya
3-5 sb gula biasa
Semua ni blander halus
Last sekali hiasan tabur daun sup, bawang goreng, cili api
No comments:
Post a Comment