Thursday, 28 February 2013

Resepi Rainbow kek

BHN2 : 125gm gula, 100gm tepung hongkong / superfine, 20gm tepung jagung, 1skbaking powder, 4 bj telur, 1sk ovalet, 40gm air, 60gm minyak masak. BHN2 CREAM : 250GM Cream cheese, 250ml whipping c...ream.

CARA : Masukkan semua bahan kecuali minyak masak dalam bekas,whisk sampai bertukar warna putih dan gebu. masukkan minyak..gaul guna spatula sebati. bahagi adunan kpd 3 bahagian..masukkan perasa dan pewarna pilihan. bakar setiap aduan 10-15 minit dgn suhu 130-150"C. untuk cream : whisk whipping cream sampai kental. kmdian whiskkan cream cheese sampai kembang dan gebu..gaul sebati. sapukan cream pada setiap layer dan taburkan cheddar cheese yg disagat halus.
 

From: Facebook Buku Resepi

No comments:

Post a Comment